Veelgestelde vragen

Is ECO FRY echt duurzaam?

ECO FRY is heel erg duurzaam, doordat het veel langer meegaat dan traditionele frituurolie. Bovendien bevat het GEEN schadelijke E-nummers en is het gezonder. Oliën van ECO FRY bestaan uit uitsluitend ecologische en natuurlijke bestandsdelen.

Is ECO FRY frituurolie geschikt voor elke soort horecaonderneming?

Ja, de frituur oliën van ECO FRY zijn geschikt voor elke soort horeca onderneming.

Betaal ik verzendkosten voor mijn bestelling?

Voor alle producten van ECO FRY zullen verzendkosten worden berekend.

De verkoopprijs van de frituur oliën zijn inclusief verzendkosten. De uitlevering van deze producten zal worden verzorgd door A.J.V. Logistiek.

De overige producten zijn exclusief verzendkosten en zullen worden verzonden via Post NL.

Bovengenoemde leveringen zijn binnen Nederland, voor leveringen buiten Nederland en een prijsopgave verzoeken wij u contact op te nemen via: info@ecofry.nl.

Hoeveel frituurolie kan ik bestellen?

De minimale afname voor ECO FRY frituurolie bedraagt 12 stuks. Bij grotere afname geldt een staffelkorting.

Welke soorten frituurolie zijn er bij ECO FRY?

Voor het frituren zijn er twee verschillende soorten producten beschikbaar bij ECO FRY:

Mamito Extra
Een hoogwaardige raapolie met 100% plantaardige additieven.

ECO FRY/Unifit Extra
Een combinatie van High Oleic zonnebloem- en raapzaadolie met 100% plantaardige additieven.

Alle oliën van ECO FRY zijn vrij van:

  • Vast vet (dierlijk vet; zoals ossenwit).
  • Geharde plantaardige oliën zoals palmolie of kokosolie.
  • E900

 

Waar moet ik op letten bij het frituren?

Ondanks dat de frituur oliën zeer goed bestand zijn tegen hoge temperaturen kan er, afhankelijk van de bereidingstemperatuur en bereidingstijd, toch ongewenste stoffen ontstaan die in het gefrituurde product terecht kunnen komen. Chemische reacties die kunnen ontstaan  zijn onder andere: hydrolyse, plymerisatie en oxidatie.

Om deze ongewenste reacties zoveel mogelijk tegen te gaan, adviseren wij om bij het frituren te letten op drie onderdelen:

  • Verhit nooit te lang, te heet of te vaak. Het beste is om de oliën niet verder te verhitten dan 175 graden.
  • Regelmatig filteren. Zo blijft de kwaliteit zo lang mogelijk op niveau.
  • Meten. Door de frituurolie te meten weet u altijd wat de kwaliteit is van uw olie. Ga niet uit van kleur, geur of ander zaken. Meten is weten!

Hoe kan ik de houdbaarheid van frituurolie verbeteren?

De kwaliteit van oliën en vetten gaat achteruit wanneer deze worden gebruikt. Er zijn een paar manieren die de houdbaarheid kunnen verlengen zoals:

  • Het dagelijks filteren van de olie bij een temperatuur onder de 100 graden.
  • Het verwijderen van overtollig ijs van diepgevroren producten voor het bakken.
  • De maximale verhouding van frituurproducten en olie op 1:10 te houden.
  • Het opnieuw frituren van gebakken en zouten producten word afgeraden.

Oliën moeten worden bewaard op kamertemperatuur om blokvorming te voorkomen. Mocht dit voorkomen dan hebben deze vlokken echter geen invloed op de smaak of de kwaliteit van de olie. De oliën van ECO FRY hebben een houdbaarheid van 12 maanden. De houdbaarheid is uiteraard op de verpakking vermeld.

Welke invloed hebben de oliën van ECO FRY op het rendement?

Doordat de oliën van ECO FRY van zeer hoge kwaliteit zijn en u langer met deze oliën kan frituren levert dit direct een hoger rendement op.

Voor horeca ondernemers is het al snel interessant om over te stappen naar een hoogwaardig product, enkele voordelen zijn:

  • Handlingen nemen af; het verwisselen van frituurolie kost tijd en man uren, dit is bij de oliën van ECO FRY aanzienlijk minder nodig (indirecte besparing).
  • Duurzaam; door dat u kiest voor een beter product dat langer mee gaat onderneemt u verantwoordelijker.
  • Kwaliteit; door gebruik te maken van de oliën van ECO FRY voegt u kwaliteit toe aan uw huidige producten.

Waarom zijn de oliën van ECO FRY gezonder?

De oliën van ECO FRY zijn rijk aan onverzadigde vetten. Deze onverzadigde vetten verlagen het cholesterolgehalte. Een laag cholesterolgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Het gebruikt van de oliën van ECO FRY past in het streven van overheid om de inname van verzadigde vetten te verlagen.

Wat is het verschil tussen de oliën van ECO FRY en andere leveranciers?

Vandaag de dag zijn veel producenten bezig met het verduurzamen van oliën. Zo word er gekeken naar kwaliteit en duurzaamheid.

Bij ECO FRY is dat niet anders, echter doen wij er nog een schepje boven op.

In de producten van ECO FRY zit een uniek additief, dit is ontwikkeld om oliën te versterken en zo het oxidatie proces tegen te gaan en de levensduur en de kwaliteit van de olie te verlengen.

Uit de praktijk is gebleken dat 9 van de 10 horeca ondernemers, na testen, overstapt op de producten van ECO FRY.

ECO FRY heeft als doel om oliën op de markt te zetten met een boodschap: geen toegevoegde palmolie & geen chemische E -nummers (E900).

A better cooking oil for a better world.